Известие

Collapse
No announcement yet.

Маслен отдушник, извеждане навън.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Маслен отдушник, извеждане навън.

Въпросът е дали ще се промени към лошо режимът на двигателя, ако изкарам навън маслените пари. Наложи се да сваля "U" образното съединение, свързващо възд. филтър с турбото и видях, че от масления отдушник, влизат по моему прекалено много лайна в турбото и нататък. Нормално ли е да има толкова лайна от отдушника, нещо да не е запушено? Ако е , как да разбера?

При бензина не е кофти, даже напротив, и на двете съм ги извел навънка......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Можеш ли да разясниш Ферарист ,ако може и със снимки за бензина става въпрос благодаря ти предварително.
      АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Лесно е, но мирише бее... като караш и като спреш на мясти си мирише на маслени испарение с бензин... гадно е. Трябва с кетчър да се прави това. Да се утаява в него и да не мирише толкова. Иначе веднага се усеща повечето свобода на двигателя, но... си мирише. И аз съм го махал, мотора почва да работи по-тихо, но като ми замириса и го върнах.

При бензина най-добре единия отвор да се запуши (този към колектора след дросела), а от другиа с маркуч към кетчъра и на изхода на кетчъра филтърче за картерни газове.

А отвора на колектора се свързва с друг маркуч към Т образното преди дросела.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А при дизела къде се отвеждат ?
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
            А при дизела къде се отвеждат ?
            Май пак така.

Comment

Вече около 500км навъртях така и не забелязвам проблем освен кофти миризмата когато колата е запалена и седи на едно място, но се засмислям дали този маркуч не е сложен преди турбото не само заради еко норми ами и има нужда от вакума които се създава за да извежда маслените пари по-бързо.
              Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox

Comment

Сега смятам, да извеждам маслените пари е една медна тръба, нейде по-назад, за да не ми мирише. Може и с PVC, ще видя, кое е по-лесно, а в краен случай с един дъъъъълъг маркуч и ще си имам два ауспуха, да ми завиждат

Comment

Направи и някоя снимка по време на работа
                  Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщение
                    Сега смятам, да извеждам маслените пари е една медна тръба, нейде по-назад, за да не ми мирише. Може и с PVC, ще видя, кое е по-лесно, а в краен случай с един дъъъъълъг маркуч и ще си имам два ауспуха, да ми завиждат
                    Пак ще ти мирише на място.

Comment

Аз мисля да двойката да ги запратя в горния ляв край на предния капак.....това е далече от филтъра за купето, и мисля че няма да влиза......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ако обичате снимаите как стават нещата за бензинов мотор, мисля си, че разбрах какво трябва да направя ама за всеки случай да видя.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Ето:

Преди задния отвор на капака не го бях запушвал а с един тройник го бях вкарал в дебелия маркуч, но като се позамислих тоия тройник е с тънки твори и дебита пак се намалява и го запуших и махнах тройника.
                          Attached Files
                          Last edited by oem; d.m.y г., 13:39.

Comment

Мерси.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Преди няколко дена на 2.5 закарах с тройник всичко по един маркуч под колата някъде към средата и.....засега не мисля да го променям....

Comment

Working...
                              X